Waterontharders
Een waterontharder: goed voor mens en milieu
Het water in Nederland is vrij hard. Dat wil zeggen dat er relatief veel kalk in ons drinkwater zit. Hard water is niet direct schadelijk voor ons als mens, maar heeft wel nadelige gevolgen voor je huis en het milieu. Hard water zorgt ervoor dat kalkresten achter blijven in de douche, op kranen en in leidingwerk.
Kalksteen is verleden tijd
Minder chemicaliƫn in het milieu
Lagere energiekosten
Geen kalkaanslag op apparaten meer, dus minder schoonmaken
Soepelere huid en geen jeuk en huidirritaties
Waterontharders: wat zijn dat?
Een waterontharder onttrekt calcium- en magnesiumdeeltjes aan het water en zorgt zo dat er 100% zacht water overblijft. Met de Omega waterontharder haal je echte kwaliteit in huis.
Kortom: een fijn systeem wat vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Het enige wat heel af en toe moet gebeuren is de zoutvoorraad bijvullen.
Waarom een waterontharder bij Duurzaamheidsinstallateur?
100% kalkvrij water
Zacht water gezuiverd van magnesium en calcium, met als resultaat: schoner water wat ook nog eens beter smaakt.
Onderhoudsvrij
De Omega waterontharder heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Af en toe de zoutvoorraad bijvullen is alles wat je hoeft te doen.
15 jaar garantie
Gaat er ooit iets stuk? Geen probleem. Je krijgt 15 jaar garantie op fabricagefouten en slijtageonderdelen.
Kalksteen aanslag is verleden tijd
Nooit meer kalkaanslag in de douche of rondom kranen, glazen komen weer glanzend en streeploos uit de vaatwasser en je wasgoed is nog nooit zo zacht en schoon geweest.
Bijkomend voordeel: er blijft geen kalkaanslag achter als je zacht water gebruikt. Zo kan je voortaan besparen op reinigingsproducten zoals waspoeder, vaatwastabletten, zeep en shampoo. Ook ben je minder tijd kwijt aan het schoonmaken van de douche en apparaten.
Een langere levensduur voor apparatuur
De koffiemachine, cv-ketel en waterkoker: zomaar een greep uit de velen apparaten die lijden onder de hoge hoeveelheid kalk in hard water. Warm water met een hoog kalkgehalte zorgt voor veel kalkaanslag op apparatuur. Dit werkt als een isolerende laag waardoor apparaten harder moeten werken en sneller slijten dan normaal. Met een waterontharder voorkom je dat apparaten vroegtijdig moeten worden vervangen en het verlaagt het energieverbruik waardoor je kosten bespaart.
Hoe werkt een waterontharder?
Een waterontharder werkt eigenlijk heel simpel. Om van hard water naar 100% kalkvrij water te gaan, zijn er drie fases.
1. Kunsthars
Kalkdeeltjes in het water hechten zich aan de kunstharskorrels in de waterontharder.
2. Zoutoplossing:
Natrium hecht zich aan het calcium en onttrekt zo kalkdeeltjes aan het water. Samen worden ze weggespoeld naar het riool, waardoor je contact met waterkranen vermijdt.
3. De computer
Het geheel wordt aangestuurd voor een computer waardoor het proces automatisch verloopt. Zo registreert het de doorstromingen en regelt het besturingssysteem dat water niet te lang stil blijft staan in de harstank. Dit voorkomt bacteriegroei.
Kortom: een fijn systeem wat vrijwel geen onderhoud nodig heeft. Het enige wat heel af en toe moet gebeuren is de zoutvoorraad bijvullen.