Mijn bedrijfspand verduurzamen

Klaar voor de toekomst

Om goed te kunnen functioneren is een prettige werkomgeving noodzakelijk. Het is daarom belangrijk dat een werkruimte steeds van verse lucht wordt voorzien en er een aangename temperatuur is, niet te laag en niet te hoog.

Voor veel kantoor en bedrijfspanden is het daarnaast belangrijk dat er voor 2023 aan de energieprestatie-eisen wordt voldaan van de nieuwe wet- en regelgeving. Gebouwen waarin gewerkt wordt moeten straks minimaal over energielabel C beschikken en als gebouweigenaar is er de plicht om een investeringsoverzicht te hebben. Wij helpen je graag om dit te realiseren.

Naar energielabel C

De eerste stap die je moet maken is het inzichtelijk krijgen van je energieverbruik. De energie die je niet gebruikt is immers de eenvoudigste besparing: door kritisch te kijken naar verspilling binnen een productieproces of werksituatie bespaar je al snel 10-30%. Met een kleine investering of gedragsverandering kan er al een goed resultaat behaald worden. Heb je bijvoorbeeld al een bewegingssensor voor het lichtpunt op het toilet?

Wij adviseren je graag door een energiescan uit te voeren. Deze kan indien nodig worden opgevolgd door een monitoringsproces.
Voor besparingsadvies op afdelingsniveau of het bedrijventerrein werkt duurzaamheidsinstallateur.nl samen met partner Enerless. Voor individuele monitoring hebben zij de bespaarcase. 

Verduurzamen doe je zo

Voldoen aan de nieuwe wetgeving is minder moeilijk en ingewikkeld dan je misschien denkt. Met enkele milieubesparende ingrepen kan je er al voor zorgen dat een kantoor of bedrijfspand in aanmerking komt voor energielabel C. Je kan hierbij denken aan goede isolatie en energiezuinige verlichting. Maar ook de cv-ketel vervangen door een full-electric warmtepomp en het plaatsen van airconditioning behoort tot de mogelijkheden.

Moderne airconditioners kunnen koelen en duurzaam verwarmen met een rendement wat 2x hoger is dan een cv-ketel. Wie een airconditioner aanschaft investeert in een aangenaam werkklimaat gedurende het hele jaar.

Aanvullende verduurzamingsopties

Om je kantoor of bedrijfspand toekomstbestendig te maken zijn er nog een aantal aanvullende verduurzamingsopties. Zo kan je zonnepanelen op het dak van een bedrijfsruimte of kantoorpand plaatsen. Zet de puntjes op de ï met ventilatie: warmteterugwinning of mechanische ventilatie.

Hoe kan jij verduurzamen?

Zonnepanelen

Airconditioning

Full-electric warmtepomp

WTW-Ventilatie

Mechanische ventilatie

Weten hoeveel je kan besparen?
Plan een vrijblijvend adviesgesprek.