Je eigen huis verduurzamen 

Advies op maat

Er zijn veel manieren waarop je je woning kunt verduurzamen. Het is soms een hele reis voordat je goed in kaart hebt gebracht wat voor jouw situatie een passende investering is. Duurzaamheidsinstallateur.nl helpt graag door middel van een vrijblijvend adviesgesprek bij jou thuis.

Wij stellen een op maat gemaakt duurzaamheidsrapport op waardoor je tijdens de afspraak meteen te weten komt wat voor jouw situatie de beste verduurzamingsoplossing is.

Voor een woning zijn er een aantal basispunten die in kaart gebracht moeten worden voordat je na kan denken over het verduurzamen van je woning.

Allereerst is het van groot belang te weten hoe goed je woning is geïsoleerd en de mate van ventilatie. Daarna kijken we of het bestaande afgiftesysteem (vloerverwarming, radiatoren en luchtverwarming) geschikt is voor andere warmtebronnen dan een cv-ketel.

Het kan voorkomen dat blijkt dat de eerste investering die gedaan zou moeten worden is het beter isoleren van je huis, ventilatie aanpassen of een laag temperatuur afgifte systeem zoals vloerverwarming te plaatsen. 

Een passende warmtebron voor iedere situatie

Vervolgens is het belangrijk om na te denken over het aanpassen van je warmtebron. Uiteindelijk gaat het hier er om dat het gasverbruik flink omlaag gaat of zelfs helemaal verdwijnt. Dit kunnen wij bijvoorbeeld realiseren met een hybride warmtepomp. Een sterk gas-reducerende oplossing waarmee een besparing van 50-90% haalbaar is. Er is ook nog eens een flinke subsidie beschikbaar via de overheid.

Andere mogelijkheden om te verduurzamen:

Aanvullende verduurzamingsopties

Om jouw woning energieneutraal te maken kan je er vervolgens voor kiezen om je eigen stroom op te wekken met zonnepanelen. We hebben de afgelopen 10 jaar ruime ervaring opgedaan met allerlei uitmuntend presterende systemen en omdat we in de buurt zitten zijn we altijd paraat als er onverhoopt iets is met een zonnepaneel. 

Overige opties die wij bieden zijn bijvoorbeeld : een waterontharder, voor 100% zacht water. Of optimaliseer de luchtverversing met wtw-ventilatie of mechanische ventilatie om je woning geheel toekomst bestendig te maken.

Hoe kan jij verduurzamen?

Zonnepanelen

Airconditioning

Full-electric warmtepomp

Hybride warmtepomp

Waterontharders

Vloerverwarming

WTW-Ventilatie

Mechanische ventilatie

Weten hoeveel je kan besparen?
Plan een vrijblijvend adviesgesprek.